Siirry sisältöön

Pikalaina – Kun haluat lainaa heti

Pikalainoja myönnettiin vuonna 2017 yli miljoona kappaletta. Mutta miksi pikalainat sitten ovat niin suosittuja kuin ovat? Vippien suosio johtuu hyvin pitkälti siitä, että vipit ovat käytännössä ainoa järkevä vaihtoehtoja lyhytaikaista ja pientä lainaa etsivälle henkilölle. Pankeista lainojen hakeminen on hitaampaa, kalliimpaa, eikä pankeilla ylipäätään ole edes tarjolla pieniä ja lyhytaikaisia lainoja.

Jos siis hakisi lainaa pankista, joutuisi ottamaan ainakin tuhannen euron lainan. Miksi kuitenkaan ottaa 1000 euroa lainaa, jos 100€ pikavippi riittää? Ei miksikään. Siksi kannattaakin valita jokin hyvä vippipalvelu ja hakea sieltä lainaa ilman vakuuksia. Pankit voivat monesti tarjota myös luottokorttia, mutta niitä en suosittelisi kenellekään. Pankit voivat joissakin tapauksissa myös vaatia, että koko asiakkuus pitää siirtää heille. Hirveä prosessi yhden lainan saamiseksi.

Lainaa netistä saa haettua nykyään niin edullisin kustannuksin, että se kannattaa ehdottomasti. Parhaillaan tarjolla on jopa oikeasti täysin ilmaista lainaa, joten kalliiksi ei pikalaina ainakaan tule. Katso itse, niin näet, että ilmainen vippi ei todellakaan ole mikään urbaanilegenda, vaan totisinta totta.

Pikavippi on nyt edullisempia hakea kuin koskaan aikaisemmin. Heinä-syyskuun aikana vipeistä maksettiin kuluja 24,8 prosenttia lainasummaan verrattuna, kun vielä vuotta aiemmin sama lukema oli 25,4 prosenttia. Määrä voi kuulostaa prosentuaalisesti paljolta, mutta kun ottaa huomioon vippien pienet lainasummat ja lyhyet takaisinmaksuajat, ei kulut ole kuin pienimmillään alle kymmenen euroa.

Vipit ovat myös suositumpia kuin koskaan ennen, ja kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä niitä myönnettiinkin lähes 360 000 kappaletta. Yhteensä näiden vippien summa oli yli 85,2 miljoonaa euroa. Viime vuoden kolmannella neljännekselle vippejä myönnettiin n. 295 000 kappaletta ja niiden yhteenlaskettu summa oli 61,2 miljoonaa euroa. Tänä vuonna vippejä myönnettiin siis yli 20 miljoonalla eurolla enemmän kuin viime vuonna.

pikalaina

Vaikka vippien suosio kasvaa, niiden kulut sen kuin laskevat. Siitä johtuu varmasti niiden jatkuva suosion lisääntyminenkin. Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä keskimääräinen vippi on kasvanut 22 eurolla, sillä nykyään nyt se oli 229 euroa, kun vuosi sitten se oli 207 euroa. Keskimääräinen lainan takaisinmaksuajan pituus on pidentynyt 2,1 päivällä, sillä nyt se oli 32 päivää kun vuosi sitten keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 29,9 päivää.

Summien ja takaisinmaksuaikojen kasvaminen johtuu varmasti siitä, että nykyään eri vippipalvelut tarjoavat suurempia lainoja pidemmillä takaisinmaksuajoilla. Nykyään tarjotaan myös suurempia ensilainoja kuin aikaisemmin, ja nykyään markkinoiden suurin ensilaina on 500 euroa. Keskimääräisten kulujen aleneminen johtuu varmasti ainakin osittain siitä, että nykyään saa jopa ilmaista lainaa heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *